aaprijdtkever.nl is een project van Jeroen; schrijver en dichter
je kunt het lezen of niet

aaprijdtkever.nl: Substack
in een poging mijn schrijfwerk naar een hoger plan te tillen, heb ik een oefen-account aangemaakt bij Substack; hier kun je mijn werk lezen, je mailadres achterlaten zodat nieuwe gedichten, verhalen en overige teksten direct in je mailbox arriveren en (op termijn) zelfs een paar euro doneren, mocht je dat tof vinden

de link naar al dit moois; https://substack.com/@aaprijdtkever

zie je hopelijk daar!
Jeroen Kraakman @ 25 May 2024

Gedicht: Vuurtoren
chaos steekt op
als storm in open water
golven geven kopstoten
drijven leven
uiteen

kopje onder hoort
niemand schreeuwen
in wat
laatste momenten
kunnen zijn

boeiend begrip
als draaiende lamp
boven rots in branding
biedt verlichting

redding is nabij
Jeroen Kraakman @ 23 May 2024

kleine fictie: trompettist bij nacht
de middernachtwandelaars is een verzameling halfdronken dichters, schrijvers en andere wensdenkers. op volle sterkte is het een zestal, toch is de groep zelden compleet. eens per week verzamelen ze in een slechte kroeg, waar het door een gebrek aan drukte goed drinken, speculeren en schrijven is. ze praten over alles, lezen elkaars werken en luisteren geduldig. zo rond middernacht, als de lege kroeg zich opmaakt voor een nieuwere stilte, maken ze een lange wandeling door de slapende straten van hun thuisstad. ze luisteren, kijken, mompelen en schrijven in actieve breinen nieuwe strofes of hoofdstukken.
lees verder..
Jeroen Kraakman @ 20 May 2024

aaprijdtkever.nl: welkom (terug)
hallo wereld.

in 2007 begon ik met aaprijdtkever.nl - een weblog waarop ik allerlei vermaak verzamelde; toffe games, lekkere muziek, mooie plaatjes en alles wat verder niet echt lekker onder te brengen valt in een categorie. Af en toe schreef ik er een stukje tekst tussendoor en toen mijn verzamel- en deelwoede door anderen beter en uitbundiger werd gedaan, zag ik de meerwaarde van mijn persoonlijke graaiwerk niet meer zo.

aaprijdtkever.nl werd een speeltuin voor mijn eigen schrijfwerk en tot enkele weken geleden verzamelde ik er zodoende enkele honderden korte verhalen, gedichten, brieven aan niemand en af en toe een fraaie foto.

enkele weken geleden ontdekte ik tot mijn teleurstelling dat de webhost waar aaprijdtkever.nl sinds 2007 was ondergebracht een nieuwe ronde hebberigheid had ingezet. basisfuncties werden bonusfuncties waar ik als onwetende gebruiker ook ongevraagd voor aangemeld bleek. gevolg; achterstallige rekeningen waarvan niemand op de hoogte was. met een back-up van mijn blog onder de arm verhuisde ik de hele boel naar een (voorlopig) minder geldbeluste concurrent om aldaar te ontdekken dat mijn verouderde weblog daar niet werkte. voorlopige status back-up; waardeloos.

een goed moment om helemaal opnieuw te beginnen met een gloednieuw systeem? absoluut. heb ik dat dan ook gedaan? absoluut niet. ik heb mijn roestige coding kwaliteiten aan het werk gezet en mijn zeventien jaar oude blogmachine weer aan de praat gekregen. helaas voorlopig zonder back-up en zodoende moeten we alsnog een beetje opnieuw beginnen.

blijf dus dagelijks terugkomen, want er komt weer moois aan; zelfgeschreven verhalen en gedichten, een spaarzame zelfgemaakte foto en ik sluit niet uit dat ik zelfs af en toe weer andermans moois in de groep gooi. schoonheid verdient het toch om gedeeld te worden en ik hoor, lees en zie zoveel fraais.

blijf lezen of niet (your loss..)
Jeroen Kraakman @ 19 May 2024

hallo wereld.
Jeroen Kraakman @ 23 Jul 2022© 2007-2024 aaprijdtkever.nl